Skip to content

Termeni și Condiții

Citește Termenii și Condițiile înainte de a plasa o comandă

1. Condiții Generale

Prezenta sectiune, prin conținutul său, pune la dispozitia dvs. Regulamentul privind termenii și condițiile de utilizare a site-ului www.mobilacusuflet.com  („Regulamentul”). Va rugam sa il parcurgeti cu atentie pentru a preintâmpina eventuale consecințe nedorite, ce pot fi apreciate de catre dvs. ca având un impact negativ asupra datelor și/sau informațiilor furnizate către noi.

Societatea care opereaza site-ul www.mobilacusuflet.com este OLIPS 2003 SRL, C.I.F: 15147647, nr. J39/22/2003  ne vom numi in continuare „Mobilă cu Suflet”.

Programul nostru de asistenta on-line este: Luni-Vineri intre 08:00 si 16:30.

Programul site-ului www.mobilacusuflet.com – Non-stop. Ne rezervam dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitia utilizatorilor prin intermediul site-ului www.mobilacusuflet.com, cu sau fara o notificare prealabila, fara a fi raspunzatori fata de utilizatori („Clienti”) sau fata de orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie in acest sens.

Clientii au acces permanent la termenii si conditiile de utilizare, conform prezentului Regulament, pe care il pot consulta in orice moment. Clientul poate in mod liber si nestingherit naviga pe site, utiliza site-ul, crea cont, plasa comanda.

2. Continutul Site-ului si Termeni de Utilizare

Accesul se face prin accesarea site-ului public www.mobilacusuflet.com.

Prin folosirea site-ului mai sus numit, Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile ce decurg din folosirea acestuia. De asemenea, acesta este responsabil pentru orice daune materiale, intelectuale ori electronice sau de orice alta natura produse site-ului, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Prin folosirea site-ului nostru, Clientul accepta in mod expres si fara echivoc termenii si conditiile din prezentul Regulament, in ultima versiune actualizata, care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

Poate comanda online orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, care a implinit 18 ani si/sau persoana juridica, dobandind astfel calitatea de Client. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Mobilă cu Suflet isi deruleaza operatiunile comerciale.

Clientul poate efectua comenzi pe site-ul www.mobilacusuflet.com, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie doar in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului respectiv.

Prin finalizarea comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.
Totodata, Clientul consimte ca putem sa il contactam, prin orice mijloc disponibil/agreat de Mobilă cu Suflet, in orice situatie in care este necesara contactarea sa.

Mobilă cu Suflet poate anula comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri: (i) neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online; (ii) invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Mobilă cu Suflet, in cazul platii online si/sau (iii) datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete si/sau incorecte, produsul comandat nu se afla pe stoc sau producatorul nu poate furniza acel produs din motive independente de Mobilă cu Suflet.

Preturile produselor afisate in cadrul site-ului www.mobilacusuflet.com includ T.V.A., conform legislatiei in vigoare. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Mobilă cu Suflet va emite catre Client o factura pentru produsele livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.

Datorita volumului mare de informatii si a conditiilor impuse de catre furnizori/producători, caracteristicile si disponibilitatea produselor prezentate in acest site se pot schimba fara o notificare prealabila.

Ne rezervam dreptul de a va transmite factura aferenta comenzii ce contine produsele vandute de Mobilă cu Suflet, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in contul dvs. sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Client in contul sau.In cazul platilor online Mobilă cu Suflet nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, cum ar fi comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

Proprietatea asupra produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Clientului, in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

Produsele care se regasesc in cosul de comanda nu beneficiaza de montaj, cu excepția celor unde este menționat Montaj contracost. Montajul revine în sarcina cumpărătorului.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site-ul www.mobilacusuflet.com (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea noastra, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare, avand caracter informativ si putand exista diferente intre acestea si produs. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii, urmata de orice utilizare in scop comercial, care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate, constituie o incalcare a prezentului Regulament. 

3. Garantie si renuntarea la produse

Drepturile dvs. sunt prevazute de Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora – republicata si nu sunt afectate in niciun fel de prezentul Regulament. Clientul (persoana fizica) are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care vor fi in sarcina dvs. sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

Excepție fac produsele distinct personalizate precum și cele care prin natura lor nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid. Produsele efectuate la comandă/distinct personalizate nu pot fi returnate. Aceste produse au fost confecționate special pentru dumneavoastră. Prin produse la comandă înțelegem orice produs care nu se afla pe stoc sau a fost personalizat dupa preferințele clientului (dimensiune: lungime, lațime, înălțime; material de suprafață – prin specificarea unui cod de material sau orice altă modificare față de modelul standard prezentat în pagina de produs de pe site-ul www.mobilacusuflet.com), conform articolului 16, punctul c, din Ordonanța de urgență nr. 34/2014.

Produsul cu deficiente va fi reparat gratuit in perioada de 30 zile de la primirea produsului sau de la notificarea prin email sau scrisoare cu confirmare de primire, privind defectiunea produsului. Orice reclamatie va fi insotita de factura si certificat de garantie. In situatia in care deficienta nu poate fi remediata, produsul se va inlocui sau se va restitui contravaloarea sa.

Nu constituie defecte ale produselor nemulțumirile legate de aspect, culoare, textura materialului sau nemultumirile legate de dimensiunea produselor, daca acestea respecta dimensiunile specificate pe www.mobilacusuflet.com.

Fiecare produs comercializat de Mobilă cu Suflet beneficiaza de termenul de garantie  nelimitată. Garantia se poate pierde din urmatoarele motive: deteriorarea mecanica provocata prin lovire, expunere excesiva la radiatii solare, expunerea la variatii mari de temperatura, expunerea in mediu cu o umiditate mai mare de 50%, asezarea unor obiecte ude sau fierbinti pe ele ori inundarea, taierea sau zgarierea, frecarea de suprafete abrazive, modificari ale produsului, suportarea unor sarcini mai mari decat cele pentru care au fost fabricate.

Dacă produsul returnat este deteriorat, are pete, prezintă urme de montaj, uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, şocuri mecanice, este murdar, are accesorii lipsa, are feroneria lipsă, sau are certificate de garantie lipsa, și nu poate fi vândut ca și produs nou, Mobilă cu Suflet isi rezerva dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicată dupa evaluarea prejudiciilor aduse. De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza returul in urmatoarele cazuri: (i) Clientul este persoana juridica, situatie in care acesta nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice; (ii) Clientul nu a notificat Mobilă cu Suflet cu privire la retragerea sa, in termenul legal; (iii) Clientul a returnat produse care nu indeplinesc conditiile de calitate pevazute mai sus si/sau care nu sunt insotite de accesoriile apartinand acestora, Clientul vrea sa returneze un produs efectuat la comanda, personalizat la cererea sa și care nu este pe stoc in momentul plasării comenzii.

Pentru orice categorie de produse sunt strict interzise: folosirea unor obiecte taioase/dure in procedura de dezambalare, curatarea cu substante abrazive sau neindicate pentru specificul fiecarui material in parte, folosirea sau pastrarea produselor in medii umede sau la temperaturi sub 0 grade Celsius, precum si in medii cu variatii mari de temperatura, dehidratarea pielii, udarea excesiva a produselor, folosirea produselor in alte scopuri decat cele pentru care au fost proiectate.

4. Campaniile promotionale

Promotiile desfasurate pe site-ul www.mobilacusuflet.com nu se cumuleaza intre ele. Acest lucru este valabil pentru orice forma de reducere (coduri promotionale, reduceri procentuale de pe site, etc) ca regula, cu exceptia situatiilor in care este mentionat altfel in promotie. Ne rezervam dreptul de a modifica discount-urile, reducerile si promotiile fara o notificare prealabila.

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Va rugam sa accesati sectiunea – Politica de Confidentialitate Mobilă cu Suflet, care este parte integranta din prezentul Regulament.

6. Dispozitii finale

In limita prevederilor acestui Regulament, Mobilă cu Suflet nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site-ul web din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

In cazul in care un produs este listat cu un pret incorect sau cu informatii incorecte din cauza unor erori tipografice sau erori in stabilirea preturilor sau erori despre informatiile despre produs primite de la furnizori, cat și erori despre disponibilitatea de vânzare a acestui produs, ne rezervam dreptul de a refuza sau anula orice comanda plasata pentru produsele ce prezinta eroare. Vom avea dreptul de a refuza sau anula orice comanda chiar daca aceasta a fost platita in prealabil. In acest caz banii vor fi returnati in cel mai scurt timp.

Site-ul www.mobilacusuflet.com isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului web, cu respectarea legislatiei in vigoare. Toate pozele de pe site-ul www.mobilacusuflet.com sunt cu titlu de prezentare.

Prezentul Regulament va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana si constituie singurul instrument juridic probant pentru solutionarea eventualelor litigii intre parti. Eventualele litigii aparute intre Mobilă cu Suflet si Client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Mobilă cu Suflet.

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Mobilă cu Suflet isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.

Regulamentul este valabil pentru fiecare comanda acceptata de catre Mobilă cu Suflet, iar Clientii vor verifica de fiecare data termenii contractuali valabili si daca ii accepta,  plaseaza o noua comanda.

7. Reclamatii si sesizari

Pentru sesizari sau reclamatii legate de produsele achizitionate, Clientii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul site-ului: www.mobilacusuflet.com. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

Mobila cu Suflet nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Mobilă cu Suflet a oricareia dintre obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora. Prin crearea si utilizarea contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

Orice incercare de a accesa datele personale ale Clientilor sau de a modifica continutul site-ului www.mobilacusuflet.com sau de a afecta performantele server-ului pe care ruleaza site-ul nostru va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului  si va putea pune in miscare cercetarea penala.

8. Alte mențiuni

Vă rugăm să rețineți că ne rezervăm dreptul de a revizui prezentul document periodic, urmând a vă notifica orice modificare prin postarea noii variante pe website-ul nostru.
Vă rugăm să consultați periodic acest document pentru orice modificări.

Politica de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal

Confidențialitatea datelor este extrem de importantă pentru SC OLIPS 2003 SRL și ne dorim să fim cât mai transparenți și deschiși în privința prelucrării datelor cu caracter personal. Prin urmare, am adoptat politica conform căreia se definește modul de prelucrare și de protejare a datelor dumneavoastră personale.

Operatorul datelor cu caracter personal

SC OLIPS 2003 SRL este operatorul datelor cu caracter personal pe care ni le furnizați iar acesta răspunde de datele dumneavoastră cu caracter personal în conformitate cu legislatia aplicabila privind protectia datelor: articolul 6 paragraful 1 aliniatul b) Reglementare 2016/679 aparținând Parlamentului European și Consiliului privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal).

Cine are acces la datele dumneavoastră?

Datele dumneavoastră pot fi transmise în cadrul SC OLIPS 2003 SRL. Nu transmitem, nu vindem și nu cedăm terților datele dumneavoastră în scopuri de marketing în afara companiei SC OLIPS 2003 SRL. Datele transmise unor terți sunt utilizate numai pentru a vă oferi serviciile noastre.

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor

Pentru fiecare prelucare specifică a datelor cu caracter personal colectate de la dumneavoastră, vă vom informa dacă furnizarea datelor cu caracter personal este impusă de reglementări sau dacă este necesară pentru a încheia un contract, dacă este obligatoriu să ne furnizați datele cu caracter personal și care sunt posibilele consecințe în cazul în care refuzați.

Unde se stochează datele?

Datele colectate de la dumneavoastră sunt stocate în Spațiul Economic European (SEE), dar pot fi, de asemenea, transferate și prelucrate într-o țară din afara SEE. Orice transfer de acest fel al datelor dumneavoastră cu caracter personal se va realiza în conformitate cu legislația în vigoare, fiind în siguranță și permanent monitorizate.

În cazul transferurilor de date în afara SEE, SC OLIPS 2003 SRL va utiliza clauzele contractuale standard și Privacy Shield ca garanții pentru țările care duc lipsă de o decizie privind caracterul adecvat al protecției din partea Comisiei Europene.

Veți primi oferte comerciale?

În conformitate cu alegerile făcute de dumneavoastră, vom putea folosi datele de contact pentru a vă trimite oferte comerciale, prin e-mail, poștă sau telefon.

Ai nevoie de ajutor?

Contactează-ne la comenzi@olips.ro