Skip to content
Mobilier la comandă versus mobilier din magazin

Data

Poate că și tu ai această dilemă și nu ești încă hotărât ce să alegi. Acest articol îți va prezenta diferențele principale dintre mobilier la comandă versus mobilierul din magazin.

Mobilierul realizat la comandă poate fi o alegere superioară atunci când vine vorba de a obține un aspect personalizat pentru spațiul tău, dar acest lucru poate veni cu un preț mai mare decât mobilierul standard din magazin. 

Diferențele principale între mobilierul la comandă și cel din magazin

Există mai multe diferențe între mobilierul standard din magazin și cel realizat la comandă:

  • Personalizare: Mobilierul realizat la comandă poate fi personalizat în funcție de preferințele și necesitățile individuale tale, în timp ce mobilierul din magazin este produs în masă și poate fi disponibil într-o gamă limitată de modele și culori.
  • Calitate: Mobilierul realizat la comandă poate fi fabricat din materiale mai bune și cu o mai mare atenție la detalii, deoarece producătorii își concentrează eforturile asupra unei singure piese, în timp ce mobilierul din magazin poate fi fabricat din materiale mai ieftine pentru a se reduce costurile.
  • Mărime și formă: Mobilierul realizat la comandă poate fi proiectat pentru a se potrivi exact în spațiul disponibil, în timp ce mobilierul din magazin poate fi produs într-o mărime standard.
  • Timp de așteptare: Mobilierul realizat la comandă poate dura mai mult timp până la livrare, deoarece este necesar ca acesta să fie fabricat special pentru tine, în timp ce mobilierul din magazin poate fi disponibil imediat pentru cumpărare.

Mobilierul la comandă, o alegere superioară

Mobilierul realizat la comandă este mai avantajos deoarece oferă mai multe opțiuni de personalizare, poate fi fabricat din materiale mai bune și poate fi proiectat pentru a se potrivi exact necesităților clientului. Cu toate acestea, poate fi mai costisitor și poate dura mai mult timp până la livrare.

Iată câteva dintre motivele pentru care mobilierul personalizat poate fi mai scump:

  • Costuri de producție mai mari: Procesul de producție al mobilierului realizat la comandă poate fi mai costisitor, deoarece este necesară o planificare mai atentă și un efort mai mare pentru a satisface cerințele exacte ale clientului. Acest lucru poate include materiale speciale, cusături personalizate și accesorii suplimentare.
  • Timp de producție mai lung: Mobilierul realizat la comandă poate necesita mai mult timp pentru a fi produs, deoarece fiecare piesă trebuie să fie creată în mod individual. Acest timp suplimentar de producție poate afecta costurile totale ale producției.
  • Transport: Mobilierul realizat la comandă necesita un transport special, deoarece poate fi mai greu sau mai voluminos decât mobilierul standard din magazin. De asemenea, acesta poate fi transportat pre-montat pentru un timp mai scurt de montaj la domiciliul clientului. 
  • Design personalizat: Proiectarea unui mobilier personalizat poate fi o parte costisitoare a procesului, deoarece poate fi necesar să colaborezi cu un designer sau cu un arhitect pentru a obține aspectul dorit.
  • Montaj: Mobilierul la comandă este montat de profesioniști. Aceștia se asigură că noul tău mobilier este instalat cu atenție la detalii și respectă toate normele de siguranță. De asemenea, scapi de stresul pieselor și instrucțiunilor neclare, de împrumutatul uneltelor de la vecini și de zile irosite pentru a-ți monta singur mobilierul. 

În ciuda costurilor suplimentare, mulți oameni aleg să investească în mobilier realizat la comandă deoarece oferă o flexibilitate și o calitate superioară. De asemenea, mobilierul personalizat poate fi o investiție de durată, deoarece este proiectat să dureze mai mult decât mobilierul standard din magazin.

În plus, mobilierul realizat la comandă poate fi proiectat să se potrivească perfect cu dimensiunile și stilul spațiului tău, oferind un aspect armonios și elegant.

În cazul în care ești în căutarea unui mobilier personalizat, Fabrica Mobilă cu Suflet realizează mobilier la comandă de calitate, adaptat perfect preferințelor și nevoilor tale.

În concluzie, mobilierul realizat la comandă poate fi mai scump decât mobilierul din magazin, dar acest lucru poate fi justificat prin calitatea superioară, designul personalizat și adaptabilitatea la nevoile și cerințele individuale ale fiecărui client. Dacă sunteți în căutarea unui mobilier de calitate superioară, care să se potrivească perfect cu stilul și dimensiunile spațiului dumneavoastră, atunci investiția în mobilier realizat la comandă poate fi o alegere excelentă.

ALTE
ARTICOLE